Lej en madvogn

  • Find de bedste retter
  • Alle prisklasser
  • Danmarks største udvalg af Mad ud af huset

Den bedste mad ud af huset

Find de perfekte retter til jeres næste event

Få hurtigt og nemt overblik

Vi har samlet alle de bedste catering leverandører i jeres område

Danmarks største cateringportal

Den letteste måde at få styr på mad ud af huset

Lej en madvogn

Find den bedste madvogn til fest

Lej en madvogn til fest er populært som aldrig før. Madvognen ruller lige ind i indkørslen til privat festen. På parkeringspladsen til sommerfesten i foreningen. Eller baggården til firmafesten. 

I dag har en ny generation af madelskere set sig varme på madvognene, madbilerne og pop-up madboderne. De lange køer foran lugerne og de fyldte fold-ud bænke og borde taler sit tydelige sprog. 

Lej en madvogn er ikke direkte nyt til arrangement og fest i Danmark med dansk mad. Men med så mange andre populære tendenser fra udlandet er de den nyeste version af lej en madvogn – eller rettere sagt lej en food truck – blevet en del af den danske kultur.

Trods det har madvogne i Danmark ikke haft en monopoliseret kæde bag. Men består af unikke lokale selvejede ejere, som driver sin madpassion med glæde og drømme. Disse madvogne finde du på denne side. De kører ud til dig og blomstrer til stor glæde for dig og dine sultne gæster. 

 

Mange fordele ved lej en madvogn

Inden du tager et kig på denne voksende branche og de mange mulighder for lej en madvogn, får du her en kort beskrivelse af de mange fordele med den mobil madkategori:

Stor kapacitet

En madvognen kan indeholde og transportere en stor mængde fødevarer og drikkevarer og i mange tilfælde sofistikeret udstyr til opbevaring, servering, madlavning og tilberedning af maden. Hvor mange måltider eller kuverter mad du rent faktisk kan have med ombord på madvognen til dit arrangement eller fest varierer fra madvogn til madvogn.

Kan sammenlignes med en stationær restaurant

De fleste madvogne er lagerført med forventet kapacitet. Men større madbiler kan være lagerført til et kontinuerligt flow på niveau med fastfood restauranter, tankstationer og centrale streetfood markeder. Derfor vil du godt kunne sammenligne en madbil med en stationær restaurant – eller en drive-in restaurant. Blot med en stående drive-in servicering.

Hyggeligt miljø

En madvogn frembringer en hyggelig atmosfære til dit arrangement eller fest. Summen af glade og forventningsfylde mennesker i kø til at blive serviceret fra madvognen luge. Og med et etableret borde og stole miljø foran og ved siden af madvognen, skabes hyggelige rammer for madoplevelsen.

Noget for enhver smag

Madvognens facade inspirerer og vækker appetitten! Dine festgængere kan typisk vælge mellem flere serveringer, så der er helt sikkert noget for enhver smag. 

Mulighed for spis ad libitum

Alt efter aftale kan de forsyne sig med bestilling på bestilling ad libitum. Typisk kan alle gæster i en aftalt tidsperiode gå til og fra madvognen som de lyster. Og der er derfor rig mulighed for, at alle bliver mætte og får det, som de kan spise.

Minimal setup ved din lokation

Til fordel for lej en kok, som på forhånd har forberedt så meget som muligt, kan der være behov for tilberedning hos dig. For eksempel behov for anvendelse af ovn, komfur eller grill. Men med lej en madvogn vil du opleve en markant hurtigere klargøring. Der går ikke lang tid fra, når madvognen ankommer, til den første servering er klar.

 

Hvad er en mobil catering madvogn?

En mobil catering madvogn kan defineres på forskellige måder, men adskiller sig fra en salgsvogn. Til at beskrive principperne ved en madvogn fremhæver vi tre markante forskelle: 

For det første kendetegnes en madvogn ved, at den er bestilt og lejet til et bestemt formål eller anledning. Det kan for eksempel være en madvogn til fest, virksomhedsarrangement, marked eller messe.

Det andet, der kendetegner en madvogn, er, at du på forhånd har valgt, hvad der skal serveres, ud fra en menuoversigt. Eller du har valgt, at dine gæster må vælge, hvad de har lyst til ud fra, hvad madvognen kan tilbyde.

Og til sidst kendetegnes en madvogn ved, at den kan varebringe mad, som kan udleveres inde fra madvognen eller som opsættes af kokken eller personalet ved et arrangement eller begivenhed typisk i fade og bakker mere eller mindre som buffet.

 

Gør fordel af mængderabat

Overordnet set leverer en madvogn det, som du har ønsket, for alle fra en udendørs parkering. Forskellen fra en salgsvogn er udelukkende betalingen. Men selvom det er dig som vært, der betaler maden, behøver det ikke være lige så dyrt, som hvis den samme mængde mad blev solgt fra en salgsvogn til hver enkelt kunde. Du får nemlig fordel af mængderabat, når du lejer en madvogn. Samtidig med, at beløbet er aftalt på forhånd, så der ikke kommer nogle grimme overraskelser.

Men hvordan kan det være, at du får mængderabat, når du lejer en madvogn?

For udgifterne til madvognen må være den samme for køkkenchefen. Køretøjet skal være synet og licenser og tilladelser skal stadig betales. Ligeledes er rengøring og hygiejneforholdene det samme løbende og sidst på dagen.

Næ, fordelen for dig ved at leje en mobil catering madvogn er, at køkkenchefen ikke risikerer så meget på lager. For han har jobbene i kalenderen i god tid og kan bestille råvarer hjem i præcis mængde. Og endda opnå mængderabat ved samlet bestilling af større råvarermængder. Han og personalet kan lave maden og bringe den ud som bestilt til din kommende fest eller specielle begivenhed. Derfor er køkkenchefen dækket for sine råvarerudgifter.

Du sparer penge, ligesom madvognen sparer penge

Madvognen har også en bestemt destination at tage ud til, så køkkenchefen behøver ikke bekymre sig om, hvorvidt der vil være travlt eller ej. Ydermere er den udendørs madvogn mindre afhængig af godt vejr. Dette fordi der ved sammenligning med en salgsvogn vil være tilfældigt forbipassende, der ved tilfælde af regn ofte vil foretrækker et indendørs spisested. Et planlagt arrangement vil typisk – alt efter anledning – være supleret med indendørs forhold.

Derudover er forskellen mellem en mobil catering madvogn og andre catering udbydere, at de udnytter madvognens mobilitet til at dukke op, når det er spisetid snarere end at skulle slæbe ind og stille op et sted. Den mobile catering madvogn kan da spare tid på grund af fleksibiliteten, da de ikke på samme måde som deres kollegaer er nødsaget til at tage afsted hjemmefra noget før.

Dermed, jo mere vished en køkkenchef har, jo bedre pris får du i sidste ende.

 

To typer madvogn til fest

Helt grundlæggende er der to forskellige typer madvogn til fest:

I den ene type madvogn tilberedes råvarerne, når gæsten har bestilt og indenfor en kort ventepause. Med denne type løsning oplever gæsten en personlig service og så frisk en servering som muligt.

I den anden type madvogn er maden tilberedt på forhånd fra et industrielt cateringkøkken. Dette betyder nødvendigvis ikke en mindre personlig betjening. Eftersom det som regel er kokken selv, der har lavet maden, som også står i madvognen og serverer for dine sultne gæster.

Det er derfor op til dig at afgøre, hvilken type madvogne du ønsker til dit arrangement eller fest. Madvognen, som har forberedt sig hjemmefra, men fuldender den sidste tilberedning af maden hos dig og serverer frisk fra lugen, eller madvognen, som tilbereder hjemmefra og serverer et færdigpakket eller letserverbart måltid.

Sidst nævnte type kan også have den fordel, at serveringen kan gå hurtigere pr. gæst. Hvorfor dette kan være rart, hvis der er mange, som har brug for mad samtidig.

 

Hvad kan serveres fra en madvogn?

Spekulerer du på at leje en madvogn til dit næste arrangement eller fest? Måske af praktiske årsager? Så spekulerer du formentligt også på, hvilke muligheder der er at servere for dine gæste. Og lige præcis på madfronten er mulighederne faktisk talrige. Tag endelig et kig på de mange spændende muligheder og beslut derefter, hvor din appetit bærer dig hen.

De traditionelle madbiler er kendt for at levere frokost, mellemmåltider og aftensmad, typisk frisksmurte sandwich, kebab, tacos, burgere og andre hurtigt tilberedte måltider. Derudover har mange madvogne udvidet til at omfatte sundere vegetariske og veganske tilbud. Også byg selv pita har vundet stort indpas med falafel eller grillet kylling, lam eller okse.

 

Lej en gourmetkok og få serveret fra en såkaldt gourmet madvogn

Helt basalt er en gourmet madvogn det samme som en almindelig madvogn. Blot hvor du har lejet en gourmetkok og derfor også kan forvente en madoplevelse på et højere niveau. Af alle madvognene på Madkataloget.dk er ca. 30% gourmet madvogne. Det vil sige, at de drives at ambitioner gourmetkokke, som vil tilbyde dig og dine gæster en madoplevelse, som du ikke typisk kan finde ved enhver anden madvogn.

Mange gourmet madvogne skiller sig ud ved at have unikke specialiteter og gennemgående temaer. Mens en almindelig madvogn ikke nødvendigvis behøver at have forberedt avanceret tilberedning i forvejen. Så er det mere sandsynligt, at en gourmetkok vælger at forberede råvarerne hjemmefra, da en gourmetmenu kan kræve mere omstændige facetter. Disse forberedelser er nøje klargjort og pakket i gourmet madvognen og tages i brug som serveringerne skrider frem for dig og dine madglade gæster.

 

Fordele ved at finde din madvogn på Madkataloget.dk

Du får en lang række fordele ved at søge i de mange madvogne i Danmark på Madkataloget.dk. Nedenfor præsenteres du for de mest værdsatte fordele:

Lej den bedste madvogn / madbod til opgaven

Du får nemt og overskueligt et overblik over alle de bedste madvogn udbydere, der findes i Danmark. Du kan sammenligne størrelse og kvalitet på serveringer. Og gå efter den madvogn, som passer bedst ind til jeres arrangement og antal gæster. Du kan vælge den madvogn, som serverer din livret eller jeres traditionsbundne spise. Eller prøve helt nye smagsoplevelser.

Lej den bedste madvogn / madbod til den bedste pris

Du kan sammenligne priser på de samlede omkostninger ved at leje en madvogn. Både hvis det er prissammenligning ud fra en enkelt servering pr. gæst. Servering af en hel menu pr. gæst for eksempel en forret, hovedret og dessert. Eller prissammenligning af muligheden for ad libitum, hvor dig og dine gæster kan bestille fra madvognen ubegrænset. Pris følger ofte kvalitet, og her får du det samlede overblik. Med fri mulighed for at være nysgerrig, justere og tilpasse din søgning. Og se, hvor meget du får for pengene.

Sikre dig, at alle gæster får mad indenfor det planlagte program

Er det vigtigt med fokus på tiden for eksekveringen, så har du mulighed for at filtrere din søgning på Madkataloget.dk. Således får du kun de madvogne frem på din skærm, som har kapacitet til at brødføde dit antal gæster på en bestemt tid.

Fuldend dit tema eller ønske til look

Afholder I en fest med et specielt tema, så kan du søge mellem mange forskellige looks, heriblandt madvogne pyntet til specielle lejligheder.